Zorgverzekering informatie omtrent Covid 19

Zorgverzekering informatie omtrent Covid 19

Expert aan het woord: Moet u standaard COVID-ziektekostenverzekeringsproducten kopen?

 

De polis mag niet worden gebruikt als vervanging van een normale, uitgebreide ziektekostenverzekering

De verzekeringstoezichthouder heeft algemene verzekeraars opgedragen om vanaf 10 juli uniforme, op vergoedingen gebaseerde polissen aan te bieden ter dekking van de COVID-19-behandeling. Alle verzekeraars – leven en algemeen – kunnen op voordelen gebaseerde polissen aanbieden om de ziekenhuisopname van COVID-19 te dekken. Werken deze producten in het voordeel van indianen die in paniek zijn geraakt rond de ziekte en de behandelingskosten? CEO’s uit de sector en onafhankelijke experts wegen mee.

De huidige pandemie heeft de consument meer bewust gemaakt van de ziektekostenverzekering. De IRDAI heeft alle verzekeraars gevraagd om COVID-19-specifieke ziektekostenverzekeringen te lanceren om het bereik van verzekeringsbescherming in de huidige situatie te vergroten. Dit beleid heeft in de hele branche een gemeenschappelijke dekking, met een wachttijd van 15 dagen en een variërend mandaat van maximaal 9,5 maanden. Aangezien de ziektespecifieke dekking beperkt is tot COVID-19, zou de prijs voor dit beleid lager zijn dan het alomvattende gezondheidsbeleid.

Informatie omtrent Quad verzekering

Wat dit voor de consumenten betekent, is dat ze nu kunnen kiezen uit drie soorten beleid: een alomvattend gezondheidsbeleid dat op de markt gangbaar is; Arogya Sanjeevani, de basisverzekeringspolis met uniforme dekkingen in de hele branche die met ingang van 1 april 2020 is gelanceerd; en COVID-19-specifiek beleid. Het meest uitgebreide gezondheidsbeleid en Arogya Sanjeevani bieden al bescherming tegen COVID-19. De specifieke dekking kan worden gekocht om de dekking onder het normale uitgebreide gezondheidsbeleid verder aan te vullen, of kan om betaalbare redenen alleen tegen COVID-19 worden gekocht. Dit gezegd hebbende, mag de polis niet worden gebruikt als vervanging van een normale uitgebreide ziektekostenverzekering. Quad verzekering vergelijken voor goedkope prijs.

In de huidige context is het denken van de verzekeringsregulator achter het faciliteren van COVID-19-specifieke producten zeer opportuun. Na de lockdown zal er veel meer beweging van mensen zijn. Het lijkt erop dat we met het virus zullen moeten leven dan wensen dat het verdwijnt. Voor polishouders is het betalen van een eenmalige premie voor een vaste uitkering tot Rs 2,5 lakh daarom een ​​uiterst voordelig voorstel. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over wat er moet worden betaald en wat wordt uitgesloten.

Goede verzekering afsluiten

De vrijwaringpolis heeft veel juiste vakjes aangevinkt om mensen een speciale financiële dekking te bieden tegen het risico van COVID-19. Het dekt verschillende hiaten en grijze gebieden – bijvoorbeeld het elimineren van de kamerhuurlimieten, met betrekking tot persoonlijke beschermingsmiddelen, handschoenen, maskers, beademing, thuiszorg met voorafgaande toestemming – die bestaan ​​in een reguliere ziektekostenverzekering voor een adequate dekking van een Covid-19-ziekenhuisopname. De verduidelijking van de dekking voor patiënten met een comorbide aandoening, inclusief reeds bestaande comorbide aandoeningen, is ook een goede stap. Bedrijfsauto verzekeren kosten dekken.

Er zijn gebieden waar polishouders nog moeten wachten. Bijvoorbeeld of het acceptatieproces eenvoudig zou zijn, vooral voor de kwetsbare bevolking, de senioren, mensen met reeds bestaande ziekten of mensen in nauw contact, of het risico op Covid-19. Ten tweede, hoe snel zal het product online beschikbaar zijn, en ten derde de relatieve prijs van dit product in vergelijking met de reguliere langdurige ziektekostenverzekeringenbeschikbaar.

Ramona Bradley

Categories

Calendar

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Babyproducten - Waarom biologisch een goede optie is voor uw kind

De markt voor babyproducten zal naar verwachting getuige zijn van een CAGR van 4,6% van 2022 tot 2030. De stijgende bevolking van werkende vrouwen, technologische vooruitgang maxi cosi reviews , toenemende besteedbaar inkomen en overheidsinitiatieven om de veiligheid van kinderen te bevorderen, zijn de belangrijkste drijfveren die de groei van deze industrie stimuleren.