Hoe werkt crypto valuta?

Hoe werkt crypto valuta?

Hoe cryptocurrencies werken

 

Een cryptocurrency draait op een blockchain, een gedeeld grootboek of document dat meerdere keren is gedupliceerd over een netwerk van computers. Het bijgewerkte document wordt gedistribueerd en beschikbaar gemaakt voor alle houders van de cryptocurrency.

Elke afzonderlijke transactie en het eigendom van elke afzonderlijke cryptocurrency in omloop wordt vastgelegd in de blockchain. De blockchain wordt beheerd door miners, die krachtige computers gebruiken die de transacties bijhouden. Hun functie is om elke keer dat een transactie wordt gedaan bij te werken en ook om de authenticiteit van informatie te waarborgen, zodat ze zeker weten dat elke transactie veilig is en correct en veilig wordt verwerkt.

Als betaling voor hun diensten krijgen mijnwerkers fysiek geslagen cryptocurrency als kosten door leveranciers of verkopers van elke transactie.

Waarde crypto valuta

De waarde van de cryptocurrency fluctueert op basis van vraag en aanbod, hoewel er geen vaste waarde voor is. Kopers en verkopers zijn het eens over een waarde, die eerlijk is en is gebaseerd op de waarde van de cryptocurrency-handel elders.

Aangezien er geen tussenpersoon zoals een bank bij de transactie is betrokken, aangezien het een peer-to-peer-transactie is, wordt de transactiekost die aan creditcards is verbonden, geëlimineerd. De identiteit van de koper en verkoper wordt niet onthuld. Elke transactie wordt echter openbaar gemaakt aan alle mensen in het blockchain-netwerk.

Men kan een cryptocurrency verwerven via online uitwisselingen of deze ruilen voor traditionele valuta’s.

Crypto exchanges

Stel dat X een artikel met een waarde van $ 10.000 wil kopen en hij realiseert zich dat de verkoper Y cryptocurrency, bijvoorbeeld bitcoin meester, accepteert als een vorm van betaling. X scout rond om de heersende wisselkoers te vinden, zeg $ 1.000 per valuta. X haalt het openbare binance platform van Y op van de website van Y, hoewel beide partijen anoniem voor elkaar blijven.

X kan nu zijn Bitcoin-client of de op zijn computer geïnstalleerde software instrueren om 10 bitcoins van zijn portemonnee naar het adres van Y over te dragen. De Bitcoin-client van X zal het transactieverzoek elektronisch ondertekenen met zijn privésleutel die alleen hem bekend is. De openbare sleutel van X, die openbare informatie is, kan worden gebruikt om de informatie te verifiëren.

Wanneer de transactie van X wordt uitgezonden naar het Bitcoin-netwerk, zou deze binnen enkele minuten worden geverifieerd door mijnwerkers. De 10 bitcoins worden nu overgebracht naar het adres van Y.

Ramona Bradley